Zawba: “Això és un cop d’Estat en tota regla”

Després d’abandonar els Emirats Àrabs Units, Hamza Zawba s’ha integrat en el grup de dirigents del Partit de la Llibertat i la Justicia, el braç polític dels Germans Musulmans

-Considera que la intervenció de l’exèrcit és un cop d’Estat?

Sí, això és cop d’Estat en tota regla, i així ho anomenen a tot el món. Aquesta és una violació de les regles de la democràcia que és inaceptable. En un Estat de Dret, el poder resideix en el líder elegit democràticament a les urnes. En aquest cas, es tracta del president Mursi. La legitimitat deriva de les urnes, y de la Constitució, que va ser aprovada en referéndum atorga uns poders determinats a l’exèrcit. Les Forces Armades no tenen dret a intervenir a la política. Hem lluitat molt per desfer-nos d’una dictadura militar.

-Creu que el país pot caure en una guerra civil?

No, de cap de les maneres. Egipte és una nació amb una gran civilització. Nosaltres, desde el Partit de la Llibertat i la Justícia, sempre hem condemnat el ús de la violència. Hem demanat als nostres seguidors que es manifestin de forma pacífica. Nosaltres hem patit la violència. S’han cremat les nostres seus, i s’han atacat les nostres manifestacions. Però sí li diré que el govern militar és quelcom perillós.

-Per què creu que l’exèrcit ha actuat així?

Jo crec que respon a les pressions d’actors externs, en concret els EUA, que no volen que trionfi l’experiment d’un govern islamista a un país com Egipte.

Quina solució seria la ideal pel conflicte polític que està vivint el país?

Crec que la millor sortida passar pel diàleg. I el president Mursi va fer una bona proposta de reconciliació nacional: formació d’un govern d’unitat nacional, la celebració d’eleccions legislatives en un termini el més curt possible, i la formació d’un comité representatiu de la societat que presenti una llista d’esmenes a la Constitució. Mursi ha reconegut haver fet errades, i estar disposat a esmenar-les.

-L’oposició diu que la proposta arriba tard, que Mursi ha governat sol …

Això no és cert. El president va oferir a prominents membres de l’oposició càrrecs al govern, i ells els van rebutjar. A més, ni tan sols han vingut a les rondes de diàleg que ha apadrinat el president per resoldre disputes com la de la Constitució. I després diuen que nosaltres no volem dialogar! Per desgràcia, l’oposició no creu que pugui guanyar-nos en unes eleccions, i per això ha empès per remoure Mursi amb un cop d’Estat.

Article publicat a l’ARA el dia 04-07-2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s