La data de les presidencials? Santa innocència!

El Centre de Premsa, encarregat de gestionar les relacions entre els mitjans estrangers i l’Estat egipci, va enviar el dissabte un e-mail als corresponsals anunciant una important roda de premsa pel dia següent. Per fi, el món podria saber la data exacta de les eleccions presidencials, en teoria, preludi de l’abandó del poder de la Junta Militar, i per tant, l´últim pas de la transició egípcia.

En els mitjans de comunicació del país també s’havia aixecat una gran expectació, i la notícia apareixia en la portada dels principals diaris del dia … Arribada l’hora de l’esperat anunci, el president de la comissió electoral, Faruq Sultan va desvel·lar que … retrassava la data per a fer públic el dia dels comicis. La raó que va adduir és que no està clar encara quin serà el procediment de vot per correu. Segurament, hi va caure el mateix diumenge mentre dinava.

Aii! Santa innocència!! És ben cert allò que l’home és l’únic animal que ensopega dos cops amb la mateixa pedra. De fet, podríem dir que una tribu concreta, la dels periodistes, és capaç d’ensopegar-hi molts més cops!

I és que vam cometre el pecat de creure a les autoritats egípcies quan deien que havien après de les lliçons de les caòtiques eleccions legislatives, i que les presidencials serien modèliques. Començant per l’anuncia de la seva data. Potser va ajudar a la nostra credulitat el fet que el president de la Comissió Electoral ja no fos l’inefable Moaez Ibrahim, conegut per haver canviat diverses vegades la tasa de participació, i haver-la comparat amb la de “l’època dels faraons” …

Ja veig que la sèrie d’aquest blog “Unes eleccions de Monty Phyton” tindrà més seqüel·les que la Loca Academia de Policia.

Anuncis

2 pensaments sobre “La data de les presidencials? Santa innocència!

  1. Sort que us ho agafeu bé els periodistes, al menys tu, pel que es desprèn del teu escrit. Però si es torna a repetir una situació semblant no deixis d’anar-hi, a menys que visquis molt lluny de El Caire, ja que llavors pot ser que siguin seriosos i et perdis la tan esperada notícia.

  2. Y yo me pregunto, ¿de qué viven los egipcios de a pie, que no tienen ni trabajo, ni tierras que cultivar, ni quizá casa donde dormir? Lamentablemente siempre ha sido un pueblo muy castigado… Que se den prisa los que han sido elegidos para sacar adelante el país en elaborar la Carta Magna, y pongan las cosas en su sitio para que se respire un poco de paz y los turistas no teman ir allí, pues hay cosas muy bonitas y para los nativos era una buena fuente de ingresos, que con las revueltas se ha cortado en seco.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s